Acer TravelMate B115P – издържа един ден на батерия

Acer TravelMate B115P идва с интуитивен HD мултитъч дисплей, пълноразмерна клавиатура и голям и прецизен тъчпад

Acer TravelMate B115P идва с интуитивен HD мултитъч дисплей, пълноразмерна клавиатура и голям и прецизен тъчпад

Acer попълни линията си бизнес лаптопи с модела TravelMate B115 (B115P за сензорния вариант), който се отличава с иновативен дизайн „FlowCurve“ и до десет часа живот на батерията. В допълнение, ноутбукът е изключително тих, благодарение на шасито без вентилатор и позволява сензорно управление.

С тегло от едва 1,19 кг и тънко шаси от 21,2 мм, TravelMate B115P стъпва на най-новия четириядрен процесор Intel Pentium, 8 GB памет и бърз SSD с капацитет 128 GB SSD. Има елегантен алуминиев капак и е достатъчно здрав, за да издържа при интензивна ежедневна употреба.

Acer TravelMate B115P идва с интуитивен HD мултитъч дисплей (11,6 инча, 1366×768 пиксела), пълноразмерна клавиатура и голям и прецизен тъчпад с подобрена чувствителност и точност. Моделът разполага с HD уеб камера за видео конференции и мощни говорители.

Предвидена е и защита на документите на потребителите. Софтуерът Acer Office Manager позволява на малките фирми да се възползват от повишена сигурност и управление на ИТ активите си. Функцията Acer ProShield позволява лесно управление на профили и защита на документи и уеб акаунти.

Бизнес контактите могат бързо да бъдат записани на смартфон чрез функцията Contact Pickup, докато Face Login дава възможност за бързо влизане в режим на работа чрез разпознаване на лицето.

TralevMate B115 работи под управление на Windows 8.1 – модерната операционна система на Microsoft, с достъп до всички Windows приложения и вградено приложение Skype. Облачното хранилище SkyDrive осигурява достъп до онлайн файловете от всяко място.

Acer набляга и на възможностите за създаване на съдържание с помощта на инструментите Acer Touch Tools. Предвидени са също възможности за създаване на колажи от изображения чрез Acer Screen Grasp и Acer Scrapboard. Още една полезна функция е Acer AccuFinger, която помага за по-точното избиране и маркиране на малки елементи на екрана.

Ноутбукът включва и софтуер за образованието – Acer Classroom Manager (ACM) позволява на преподавателите да споделят по-лесно съдържание и да комуникират ефективно с учениците. В допълнение, с приложението Student Journal могат да записват и запазват уроците.

Acer TravelMate B115 се предлага и във вариант със сензорен екран – това е моделът TravelMate B115P, уточнява производителят. Цената на новия бизнес лаптоп не се съобщава.

Коментар