Windows 7 вече управлява половината РС в света

Windows 7 има дял от 50,06% при десктоп операционните системи (източник: Net Applications – май 2014)

Windows 7 има дял от 50,06% при десктоп платформите (източник: Net Applications – май 2014)

Windows 7 е инсталирана на половината персонални компютри по света, сочат данни на Net Applications за месец май. По-точно, системата има дял от 50,06% спрямо 49,27% през април, като се очаква делът й да нараства, в резултат на прехода на потребителите от Windows XP към по-нова ОС.

Windows 7 е предпочитан избор за много от потребителите на XP, заради сходния интерфейс и лесното използване както на стари, така и на нови компютри. Същевременно, проникването на Windows 8.1 възлиза на 6,35%, а Windows 8 има дял от 6,29%, според данните на Net Applications.

Microsoft препоръчва на потребителите преход от XP към Windows 8.1, твърдейки, че модерната ОС не само има същите характеристики като Windows 7, но добавя нови, предлага по-развит графичен интерфейс и по-добро използване на всички устройства – PC, лаптопи и таблети.

Коментари по темата: „Windows 7 вече управлява половината РС в света”

добавете коментар...

  1. Боби

    Спирането на поддръжката на ХР изобщо не пречи за използването й. Тук даже и помага.

  2. Мдааа

    Аха – ” Microsoft препоръчва на потребителите преход от XP към Windows 8.1, твърдейки, че модерната ОС не само има същите характеристики като Windows 7, но добавя нови, предлага по-развит графичен интерфейс” – и един мармот завива шоколад.
    Те хората ясно са показали какво мислят за “новия и по-развит интерефейс” на MS, като масово се ориентират към 7 цата – не защото е по добра от XP амо от няма и къде поради спирането на поддръжката.

Коментар