Безплатна Windows 8.1 за производители

Безплатната Windows 8.1 with Bing ще се инсталира предварително на устройства от партньори на Microsoft

Безплатната версия Windows 8.1 with Bing ще се инсталира предварително на устройства от партньори на Microsoft

Партньори на Microsoft ще могат да се възползват от безплатна версия „Windows 8.1 with Bing”. Това специално издание на операционната система вече е достъпно за производители, които ще конкурират евтините Android устройства.

Версията не е достъпна са сваляне от сайт на Microsoft, тъй като е предназначена само за OEM партньори на компанията. Както можеше да се очаква обаче, системата изтече в интернет по неофициални канали.

Пускайки „Windows 8.1 with Bing” безплатно (или на символична цена), Microsoft цели да насърчи производителите да предложат достъпи устройства с модерната ОС, като така се ускори възприемането й от пазара.

Системата идва с предварително зададена търсачка Bing и браузър Internet Explorer по подразбиране. За да спази регулаторните изисквания, Microsoft е оставила възможност потребителите да изберат друг търсеща машина, например Google.

Windows 8.1 with Bing никога няма да се предлага за сваляне самостоятелно. Безплатното издание, известно като SKU, ще се инсталира предварително на устройства от партньори на Microsoft. Някои от тези устройства, в частност таблети, ще се доставят и с едногодишен безплатен абонамент за облачната услуга Office 365.

Коментар