mPOS плащания навлизат в малкия и среден бизнес

Малкият mPOS картов четец е удобен начин за превръщане на всеки потребителски смартфон или таблет в картов терминал

Малкият mPOS картов четец е удобен начин за превръщане на всеки потребителски смартфон или таблет в картов терминал

Използването на мобилните телефони като POS терминали ще ускори приемането на електронните разплащания, смятат представители на малкия и среден бизнес в Европа, анкетирани в проучване на Visa.

Броят на търговците, които въвеждат Chip и PIN в мобилен телефон (mPOS) нараства с над 60% за последното тримесечие на 2013 г., като се очаква тенденцията да се задълбочи през 2014 г. Двигател на този растеж ще бъдат променящите се нагласи към картовите разплащания от страна на малките фирми с опознаването на ползите от mPOS като платежно решение.

Малкият Chip и PIN mPOS картов четец е удобен и финансово изгоден начин за превръщане на всеки потребителски смартфон или таблет в сигурен картов терминал. Посредством връзка със смартфона или таблета на търговеца, решението прави картовите разплащания мобилни и приложими в различни търговски обекти, при покупки по време на мероприятия и при доставки у дома.

Новата технология подпомага въвеждането на електронни разплащания сред малките фирми и едноличните търговци, които не са приемали разплащания с Visa до този момент, отбелязват от компанията.

Над 1/4 от запитаните малки и средни предприятия проявяват интерес към използването на мобилен телефон като POS терминал в близките 6 месеца, сочи проучването.  Мнозинството от анкетираните определят лесната употреба като основното предимство на mPOS четеца.

Сигурността на разплащанията е най-важният аспект на услугата, следван от факта, че тя отговаря на изискванията на индустрията и има възможност да приема всички видове карти. Почти половината от запитаните в Германия смятат, че mPOS решенията ще увеличат техните продажби, тъй като потребителите разполагат с всичките си финанси, а не са ограничени до количеството пари в брой, които имат налични в момента на покупката.

25 mPOS решения са активни в момента в Европа, като няколко ключови европейски банки имат 30 стартирали пилотни проекта за използване на мобилни телефони като POS терминали до есента на 2014 г. Последният такъв проект е Barclaycard във Великобритания. Очаква се скоро такива устройства да предлагат и българските банки.

Коментари по темата: „mPOS плащания навлизат в малкия и среден бизнес”

добавете коментар...

  1. Юзвер

    Да и на телефончето една система Андроид която е много популярна и има много вируси писани не че и за другите ОС няма също вируси. Идеална комбинация карта четец, пин код, смартфонче на което човек може да си нацъка от интернет всякакви приложения с троянци вътре.

Коментар