ЖП-услуга „от врата до врата” свързва Азия и Европа

Това решение позволява на компанията GEFCO ще използва обширната китайска жп-мрежа за транспортиране на стоки до повече от 10 страни в Азия и Европа

GEFCO ще използва обширната китайска жп-мрежа за транспортиране на стоки до повече от 10 страни в Азия и Европа

Логистичната компания GEFCO Китай въвежда нова жп-услуга „от врата до врата” за доставки от Азия и Европа. Това решение позволява на компанията да използва обширната китайска жп-мрежа за транспортиране на стоки до повече от 10 страни в Азия и Европа, включително Казахстан, Русия, Беларус, Узбекистан, Германия и Унгария.

Ползите са и за местните, и за международните клиенти на GEFCO, защото разходите са с 90% по-ниски от тези при въздушен транспорт, а освен това значително намалява емисията на CO2, съобщиха от логистичната фирма.

Все повече китайски компании си стремят да завладяват чужди пазари. Ето защо, приоритет на GEFCO в Китай е да съдейства на местните си клиенти в международното им развитие, коментира Андреа Амброджио, изпълнителен директор на GEFCO Китай.

Новата мултимодална услуга ще ускори трансграничния обмен между Китай, Русия, Централна Азия и Европа, допълва мениджърът.

Коментар