Официално: Ubuntu 14.10 излиза на 23 октомври

Ubuntu 14.10 се очаква с голям интерес от общността на отворения код

Ubuntu 14.10 се очаква с голям интерес от общността на отворения код

Canonical обяви официално датите, на които ще излизат различните издания на Ubuntu 14.10 (Utopic Unicorn). Принципно, разработката на нова версия отнема около шест месеца, така че след пускане на Ubuntu 14.04 LTS на 17 април, следващото издание се очаква през октомври – месецът фигурира и в самия номер на операционната система – Ubuntu 14.10.

Според последната официална информация, Ubuntu 14.10 ще излезе на 23 октомври, а не на 16 октомври, както беше обявено по-рано. Първата алфа версия е планирана за 26 юни, а втората – за 31 юли. Бета версия ще се появи на 28 август, а следваща бета ще излезе на 25 септември.

Ubuntu 14.10 се очаква с голям интерес от общността на отворения код, тъй като разработчикът планира да направи съществени промени. Надеждите са по-добро изживяване с десктоп интерфейса Unity 8 на най-популярната Linux дистрибуция в света.

Коментари по темата: „Официално: Ubuntu 14.10 излиза на 23 октомври”

добавете коментар...

  1. Saevar

    честно казано Unity и Metro UI са отлични за работа и бързо се достига до това което искаш но пък ме дразни че не ми дава да си направя гледката на десктопа както аз си искам примерно ето така: postimg.org/image/fnxjjsfuj/

  2. андроидчо

    ами да ти кажа не е чак такава мъка свиква се със гноме 3 е по голяма мъка

  3. Йордан

    Именно заради Unity се отказах от Убунту-то. Дано най-накрая да го направят малко по-удобен този интерфейс, че в момента работата с него си е мъка.

Коментар