Сикрет Сървиз ще разпознава сарказъм в Twitter

Софтуерът за разпознаване на сарказъм в Twitter ще помогне на експертите на Сикрет Сървиз

Софтуерът за разпознаване на сарказъм в Twitter ще помогне на експертите на Сикрет Сървиз

Тайните служби на САЩ възнамеряват да купят софтуер, който разпознава саркастични изказвания на интернет потребителите. Подобна програма ще се ползва най-вече при анализа на активността в социалната мрежа Twitter, съобщи представител на службите в интервю за Вашингтон Пост.

Софтуерът за разпознаване на сарказъм ще помогне на експертите на Сикрет Сървиз да взимат по-адекватни мерки за противодействие на престъпността. Изискването е програмата да анализира в реално време, да позволява търсене по ключови думи и да улавя емоции в изказванията, в частност сарказъм.

Подобна програма е трудна за реализиране. Сложността нараства и от изискването софтуерът да работи с няколко езика. Освен това, при появата на тенденция в даден регион, той трябва да се отбелязва на карта.

Ако се наложи, агентите ще получават достъп до стари данни в Twitter и дори ще могат да изпращат съобщение до конкретен потребител. Включването към услугата ще става през браузър, с логин и парола, както е при останалите уеб базирани програми.

Коментари по темата: „Сикрет Сървиз ще разпознава сарказъм в Twitter”

добавете коментар...

  1. ...

    Явно подтискането на сарказма по отношение на Обама вече се счита за “противодействие на престъпността”. Тези не ги ли догнусява от тях самите, като произнасят думата “демокрация”?

  2. я

    голяма реклама

  3. User

    Брей че технологии

Коментар