Лаптопите изтъняват с маглев клавиатура

Нова клавиатурна технология ще направи бъдещите лаптопи по-тънки от когато и да било. Разработката беше показана на изложението Computex 2014 в тайванската столица Тайпе, заедно с нова процесорна архитектура Core M – двете технологии отварят пътя за създаване на елегантни и тънки ноутбуци и таблети.

Maglev Keyboard на компанията Darfon се възползва от предимствата на магнетизма, за да постигне желания пробив. Гумените „чашки”, характерни за обикновените лаптопи, са заменени с магнити, които изтласкват клавишите обратно нагоре. Така клавиатурата става много по-тънка.

Показаният в Тайпе прототип на ноутбук с маглев клавиатура е наистина изключително тънък, но същевременно клавишите са толкова близо до лаптопа, че е трудно да се работи с тях. Това неудобство отпада, когато клавиатурата се изнесе от корпуса на лаптопа, като така се постигат по-адекватни нива на натиск и кликваемост.

Освен че е много по-тънка, маглев клавиатурата е по-издръжлива от традиционните клавиатури. Твърди се, че тя издържа 15 милиона удара, в сравнение със само 10 милиона при стандартните клавиатури.

Darfon се надява Maglev Keyboard да се появи в лаптопите още през втората половина на 2014 година. Засега не известно обаче дали големите маркови производители на компютри ще възприемат концепцията за маглев клавиатура.

Коментари по темата: „Лаптопите изтъняват с маглев клавиатура”

добавете коментар...

  1. iugiugoiu

    няма ли да пречат на техниката вътре ?!

  2. лаик

    Маглев – от магнитна левитация

  3. :o)

    Абе ква е тая мания да се кръщават “Маглев” ?
    Утре да не ми измислят революционно мека Маглев тоалетна хартия?

  4. мхм

    Сега гнилите ябълки ще купят фирмата и пак ще кажат, че те са измислили революционната клавиатура :)))))

Коментар