Microsoft влиза в играта със смарт часовници

Microsoft ще вгради в часовника 1,5-инчов тъчскрийн, чрез който потребителят ще управлява устройството

Microsoft ще вгради в часовника 1,5-инчов тъчскрийн, чрез който потребителят ще управлява устройството (снимка: ign.com)

Microsoft скоро ще дебютира на пазара за носима електроника. Слухове, че компанията подготвя смарт часовник, текат отдавна, но според последни информации устройството вече е готово за публична премиера.

Наречен „Surface watch”, умният часовник ще бъде представен по-късно тази година, твърди GearLive, без да уточнява конкретна дата. Предполага се, че устройството работи под управление на Windows 8 – вероятно версия Windows RT, и освен това е съвместимо с iOS, Android и други мобилни платформи.

Слуховете се потвърждават от скорошни патенти на Microsoft. Появиха се също информации, че компанията планира да оборудва смарт часовника с няколко сензора, вкл. за измерване на сърдечен пулс, акселерометър, GPS и жироскоп. Подобен набор от датчици вече е достъпен в други носими устройства.

Дизайнът на устройството ще позволи на потребителите да свалят часовника от гривната и да го зареждат самостоятелно на специална док станция. Предвидена е също възможност за свързване към часовника на други устройства, вкл. PC и таблет, за обмен на данни.

Твърди се, че Microsoft ще вгради в часовника 1,5-инчов тъчскрийн, чрез който потребителят ще управлява устройството. Все още компанията не е потвърдила официално изтеклата в интернет информация.

Коментари по темата: „Microsoft влиза в играта със смарт часовници”

добавете коментар...

  1. ...

    Искааааааааааааааам <3

Коментар