Пентагонът одобри устройствата на Samsung

Пентагонът одобри мобилните устройства на Samsung за ползване от служителите

Пентагонът одобри мобилните устройства на Samsung за ползване от служителите

Министерството на отбраната на САЩ одобри за използване от служителите пет мобилни устройства на Samsung, съобщи корейската агенция YonhapNews.

Работещите в Пентагона и други федерални служби ще могат да ползват смартфони Galaxy S4 и Galaxy S4 Active, фаблет Galaxy Note 3 и таблети Galaxy Note Pro 12.2 и Galaxy Note 10.

Всички устройства за военни цели ще работят под управление на операционна система Android 4.4 KitKat и платформа Knox за защита на служебните данни. Фирмената технология се ползва на 87 милиона смартфона по целия свят.

Според информация от Samsung, за да бъдат сертифициран устройствата, са спазени над 100 много сериозни изисквания в областта на информационната сигурност, вкл. високо ниво на кодиране на данните и наличие на система за засичане на атаки.

Корейската компания се надява да доставя все повече смартфони и таблети от серията Galaxy на правителствени структури. Миналата година устройствата на Samsung с функция Knox бяха одобрени от правителството на Великобритания.

Президентът на САЩ Барак Обама притежава смартфон с марката BlackBerry. По неговите думи, службите за сигурност са му забранили да ползва iPhone, заради риск от взлом и неупълномощен достъп до информацията в смартфона.

Коментари по темата: „Пентагонът одобри устройствата на Samsung”

добавете коментар...

  1. :)

    Телефонът на обонго е blackberry, но не е от тия в магазина. Първо, е определен модел, и второ е минал през специална служба към SS (едни като Schutzstaffel), които разкостват устройствата и ги защитават със собствени протоколи за комуникация, криптография и т.н.

  2. :o)

    Към …

    Всеки решил да съхранява чуствителна информация на смартфон или таблет е ГОЛЯМ наивник 🙂

  3. Дидо

    “Президентът на САЩ Барак Обама притежава смартфон с марката BlackBerry. По неговите думи, службите за сигурност са му забранили да ползва iPhone, заради риск от взлом и неупълномощен достъп до информацията в смартфона.” — това като закачка към айфеновете ли да се приема или като факт 😉

  4. ...

    Разбира се, за да излезе на този пазар, Samsung ще затвори вградените backdoors или поне ще оторизира ключовете на съответните служби. Но обикновеният корпоративен потребител, който е решил да съхранява чувствителна фирмена информация на смартфона си е наивник.

Коментар