Windows 9 ще връща усещането за Windows 7

Много потребители на Microsoft желаят да видят облика на Windows 7 и в моделните версии на платформата

Много потребители искат да видят облика на Windows 7 и в модерната ОС

Microsoft вече работи по възстановяване на пълната функционалност на класическия Windows в модерната версия на операционната система. Не се очакват обаче значителни промени преди Windows 9, която според неофициални информации ще излезе през 2015 година.

Предполага се, че Windows 9 ще върне „усещането” за Windows 7, т.е. модерната ОС ще работи на десктоп компютри по подобен начин както последната платформа на Microsoft със Start меню по подразбиране.

Според различни публикации в интернет, Start менюто ще бъде възстановено именно във версия Windows 9, а не в предстоящото обновление на Windows 8.1, за което Microsoft съобщи на конференцията за разработчици Build 2014 през април. Самата Windows 9 пък се очаква да дебютира на следващото издание на Build през април 2015 г.

В допълнение, Microsoft ще подобри десктоп изживяването с отделни прозорци за Metro приложенията. Това означава, че потребителите ще могат да пускат тези приложения както традиционните програми – в самостоятелни прозорци.

Като цяло, Microsoft ще се стреми да върне облика на Windows 7 в модерната си ОС, вкл. да възстанови характеристики, с които потребителите са свикнали и искат да видят и в Windows 8 още от самото й начало.

Коментари по темата: „Windows 9 ще връща усещането за Windows 7”

добавете коментар...

  1. Dev

    Според мен Windows 8 има по-добра производителност и е по-стабилен от 7. Но му липсва старт меню 🙂

  2. :o)

    А кому беше нужно да има уиндоус 8, щом 7 е ок?
    А да забравих – на Micro$oft

  3. Дидо

    Интерфейса на Уиндос 8 е идеален за тъчскриин устройства. Не е подходящ за работа с мишка. За мобилни устройства е добре. Но само за тях.

  4. Аз

    А кой взема парите за глупотията вин8 Сигуро някой велик софтуерен архитект в компанията на още по-велики QA и програмисти.

Коментар