Готвят рекламни санкции срещу пиратските сайтове

Google и други компании засилват мерките срещу онлайн пиратството. Интернет гигантът се включва в проект за спиране на рекламните приходи на сайтове, които хостват пиратско съдържание.

По-късно тази седмица се очаква Google да се присъедини към нова коалиция, която ще „резне” приходите от реклама на пиратски сайтове, съобщи TorrentFreak. Подобни организации вече бяха създадени във Великобритания и САЩ.

Сега в Италия ще бъде подписан Меморандум за разбирателство между индустриите за онлайн реклама, музика и филми, с който се създава централен орган за борба с пиратството.

В последните месеци се проведоха дискусии за това дали да бъдат отрязани пиратските сайтове от реклами като начин за борба с явлението. Според повечето участници, подобна мярка би била най-ефективна.

Очаква се новата инициатива да бъде обявена на 12 юни, по време на форума IAB Events 2014, където борбата срещу онлайн пиратството ще бъде една от основните теми.

Предвижда се създаване на комитет, който ще подготви техническата реализация на проекта, вкл. начините за одит на рекламните компании и мрежи за съответствие с новите правила.

Коментари по темата: „Готвят рекламни санкции срещу пиратските сайтове”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Няма да спрат пиратските сайтове. Просто ще изстрелят още една рекламна платформа, различна от Google, която да ги обслужва. Инициативата е ялова!!!

Коментар