Лека-полека Microsoft превзема и колите

Експанзията на Microsoft в софтуера за автомобили продължава. Гигантът от Редмънт е на път да сключи нови споразумения с производители на коли от САЩ.

Засега не е известно коя точно компания е в полезрението на Microsoft, но е сигурно, че преговорите са в напреднала фаза, според публикация в Detroit Free Press, която се позовава на генералния мениджър на автомобилния отдел на Microsoft – Мартин Тол.

Нашата цел е Microsoft да стане един от “детайлите” на машината, казва Тол.

Най-голямата софтуерна компания, вдъхновена от неостаряващия откъм идеи Бил Гейтс, си партнира тясно с Ford Motors. Тази година обаче изтича ексклузивният договор на автопроизводителя върху правата на майкрософтските продукти за коли на територията на САЩ, което развързва ръцете на софтуерната компания.

Microsoft е разработила операционна система за бордовия комуникатор Sync на Ford, както и за Blue&Me на Fiat в Европа. От Редмънт планират да пуснат ОС за целия бордови компютър, под чието управление ще работят не само комуникациите, но и системите за сигурност и диагностика на автомобилните възли.

Коментари по темата: „Лека-полека Microsoft превзема и колите”

добавете коментар...

  1. Pizhov

    opazi boje!!

Коментар