Телерик и БАИТ организират хакатон

Академията на Телерик ще бъде домакин на хакатон, в който студенти и млади софтуеристи ще разработват в екип приложения, които адресират обществено значими проблеми

Академията на Телерик ще бъде домакин на хакатон, в който студенти и млади софтуеристи ще разработват в екип приложения за решаване на обществено значими проблеми

Софтуерната компания „Телерик” АД и Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) организират двудневен хакатон. Студенти и софтуерни специалисти на възраст между 18 и 28 г. ще разработват в екип мобилни, десктоп и уеб приложения, които адресират обществено значими проблеми.

Състезанието ще се проведе на 21 и 22 юни в „Академията на Телерик” и е част от инициативата на Европейската комисия „Grand Coalition for Digital Jobs”. Желаещите да участват трябва предварително да се регистрират онлайн до 20 юни, уточниха организаторите.

Участниците в хакатона ще разполагат с два дни, за да създадат в екип приложения с технология и език за програмиране по техен избор. Състезателите могат да се включат с предварително сформиран екип, както и да намерят съотборници в началото на събитието на 21 юни. През втория ден те ще представят проектите си пред жури, което ще излъчи трима победители.

В хакатона ще се включат и успешни млади предприемачи от България като ментори. Те ще съветват участниците как да превърнат идеите си в работещи приложения. Освен грамоти и награди от организаторите, първите три отбора в хакатона ще получат консултация от експерти на Телерик по бизнес развитие и разработка на софтуер.

Коментар