Apple като Microsoft – ще маха менюто от десктопа на OS X

Apple може да последва примера на Microsoft и да премахне от десктопа на OS X едно удобно меню, с което са свикнали потребителите. Така както Microsoft премахна Start меню в модерната платформа Windows 8, в някоя от бъдещите версии на OS X разработчиците в Купертино може да заменят Apple Menu с версия на Control Center, заимствана от iOS.

Новата версия OS X Yosemite включва код, който директно потвърждава намерението на Apple да вгради Control Center на мястото на Apple Menu

Новата версия OS X Yosemite включва код, който директно потвърждава намерението на Apple да вгради Control Center на мястото на Apple Menu (източник: Hamza Sood)

В известна степен Apple Menu е аналог на Start менюто в Windows. Според разработчици, новата версия OS X Yosemite включва код, който директно потвърждава намерението на Apple да вгради Control Center на мястото на Apple Menu в горния ляв ъгъл на десктопа.

Подобна подмяна не се приема добре от общността на Apple. Публикуван по-рано неофициален скрийншот с новата характеристика предизвика негативни коментари в блоговете и съмнение, че това е истина. Но изтеклият код от Yosemite по-скоро потвърждава намерението на Apple.

Коментари по темата: „Apple като Microsoft – ще маха менюто от десктопа на OS X”

добавете коментар...

 1. Mozo

  Unity е тотален буламач. Хайде да не ни казваш, че е добре.

 2. андроидчо

  така е за гноме но аз сега съм с със юнити и да ти кажа е добре

 3. :)

  Apple Menu е меко казано различно от Start менюто на Windows.

  Spotlight и Dock са реално използваните елементи от интерфейса.

 4. ...

  И Gnome се опариха със същата глупост и си изгониха потребителите, но Apple няма потребители, а има фенове…

Коментар