Бургас въвежда онлайн детски менюта в училищата

Проектът „е-stol” е част от програмата на Община Бургас за здравословно хранене на учениците (снимка: Община Бургас)

Нова електронна услуга в сферата на образованието въвежда Община Бургас. От октомври т.г. стартира платформата „е-stol” за избор и заплащане онлайн на обедно меню в столовете на всички общински училища.

Платформата ще може да се ползва пилотно от родителите на ученици в НБУ „Михаил Лъкатник” и ОУ „Антон Страшимиров”, съобщиха от Общината. По-късно системата ще заработи във всички бургаски училища.

Предимствата на подобна е-услуга са очевидни – от една страна, тя ще спестява време на родителите, а от друга – ще предостави опция за избор на ястия според персоналните предпочитания на всяко едно дете. Менютата ще бъдат изготвяни и одобрявани от технолог.

След като платформата стане достъпна за всички общински учебни заведения и успешно премине пробният й период, предстои надграждане със специализирани секции за здравословно хранене, вкл. рецепти.

Проектът „е-stol” е част от програмата на Община Бургас за здравословно хранене, която стартира по инициатива на кмета Димитър Николов. С въвеждането й администрацията прави още една крачка към е-община.

И към момента жителите на Бургас ползват няколко е-услуги в сферата на образованието – кандидатстване за прием в училища и детски градини, както и  заплащане на месечни такси за детски градини.

Коментари по темата: „Бургас въвежда онлайн детски менюта в училищата”

добавете коментар...

  1. Огнян Пеев

    Браво!!!

Коментар