Google Earth добави снимки от обикновени потребители

Нова функция „Снимки” в Google Earth показва красиви и интересни снимки от потребители

Популярната услуга Google Earth вече дава поглед върху всички кътчета на нашата планета през очите на обикновените потребители – чрез заснетите от тях фотографии.

Google е приложил специално настроени алгоритми за машинно обучение, които подбират най-качествените, красиви и интересни снимки, публикувани в интернет от потребители. Освен това самите потребители могат да добавят собствени снимки в базата на Google.

Независимо какво търсим – вдъхновение за пътуване, материали за домашното по география или просто красиви картинки, новият фото слой в Google Earth ще приближи до нас дори най-отдалечените места на Земята, посочват от разработчика.

Снимките, публикувани от други потребители, могат да се видят чрез приложението за мобилни Android или iOS устройства или от уеб версията на Google Earth в браузъра на всеки персонален компютър. Новото съдържание става достъпно след активиране на функция „Снимки” от главното меню.

В процеса на мащабиране се появяват пиктограми, които позволяват на потребителя да разгледа снимки, свързани с едно или друго място. Снимките се разгръщат на цял екран при натискане на иконките с изображения.

Коментар