Излезе WhatsApp клиент за Windows и OS X

WhatsApp за Windows и OS X поддържа групов чат и обмен на файлове, но не и гласови разговори

Клиентът на WhatsApp за Windows и OS X поддържа групов чат и обмен на файлове, но не и гласови разговори, както е в мобилните версии на месинджъра

Популярният мобилен месинджър WhatsApp вече е достъпен и като клиент за операционни системи Windows и OS X. Приложението работи с версии от Windows 8 нагоре и с OS X 10.9 (Mavericks) и следващи.

За да ползват WhatsApp на компютрите си, потребителите трябва да имат и инсталиран WhatsApp на смартфон. При пускане на десктоп клиента, от потребителя се иска да прочете QR код от екрана, като използва мобилното приложение на смартфона си.

Десктоп клиентът се свързва с WhatsApp на смартфон и синхронизира контактите и чатовете. След това не е необходимо мобилното приложение да е постоянно отворено, за да работи десктоп версията.

WhatsApp за Windows и OS X поддържа групов чат и обмен на файлове, но не и гласови разговори. Очаква се тази функция да се появи в бъдещите версии. През януари 2015 г. излезе уеб версия на месинджъра, която също изисква връзка със смартфон чрез QR код.

Даунлоуд: WhatsApp

Коментари по темата: „Излезе WhatsApp клиент за Windows и OS X”

добавете коментар...

  1. elmo

    Дава постоянно грешка при опит за инсталация на windows 10

Коментар