AMD обяви поредна реорганизация

Целта на AMD в дългосрочен план е да постигне непрекъснат ръст и рентабилност, заяви CEO-то Рори Рийд

Целта на AMD в дългосрочен план е да постигне непрекъснат ръст и рентабилност, заяви главният изпълнителен директор Рори Рийд

AMD предприе нова стъпка от плана си за реорганизация, целящ да осигури непрекъснат растеж и рентабилност. Компанията обединява две отделни досега бизнес поделения – глобални операции и организация на търговията. Новата структура ще заработи от 1 юли т.г. под ръководството на д-р Лиса Су като главен оперативен директор (COO), пряко подчинен на президента и главен изпълнителен директор (СЕО) Рори Рийд.

Като част от реорганизацията, AMD също консолидира своите бизнес поделения в две разширени бизнес групи, насочени както към традиционните РС пазари, така и в съседните силно-развиващи се сегменти:

Групата за изчислителен и графичен бизнес ще обедини поделенията за клиентски бизнес, потребителска графика и професионална графика на AMD, както и свързаните с тях функции на продуктов инженеринг и продажби. Тя ще се ръководи от Джон Бърн  – в момента главен търговски директор на AMD.

Групата за корпоративен, вграден и полу-„къстомизиран” бизнес ще обедини поделенията за сървърни, вградени и полу-къстомизирани решения, и „плътни” сървъри, заедно с техния продуктов инженеринг и продажби. Тук водещата позиция ще бъде на д-р Лиса Су.

През последните две години AMD изпълнява 3-стъпкова стратегия за рестарт и преобразяване на компанията, заяви CEO-то Рори Рийд. Целта на AMD в дългосрочен план е да постигне непрекъснат ръст и рентабилност, опирайки се на интелектуалната собственост на компанията за създаване на диференцирани продукти за перспективни сегменти от пазара.

Коментар