Google откри уязвимост в софтуера на Microsoft

Microsoft Security Essentials е податлив на атаки през открита от Google уязвимост

Microsoft Security Essentials е податлив на атаки през открита от Google уязвимост

Microsoft потвърди, че няколко нейни антивирусни програми са засегнати от критична уязвимост, която позволява на атакуващите да забранят защитата и да инфектират компютъра с помощта на компрометирани сайтове.

Уязвимостта беше открита от специалиста по сигурност в Google Tейвис Орманди, който и друг път е съобщавал за бъгове в софтуера на Microsoft. Засега не са засечени хакерски опити за използване на уязвимостта, уверяват от Редмънт.

Няколко антивирусни програми на Microsoft са податливи на атаки през откритата уязвимост – това са Forefront Client Security, Security Essentials, Windows Defender и Intune Endpoint Protection. Проблемът е наличен за повечето платформи, като се има предвид, че Windows Defender работи на Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 и Windows RT 8.1.

Microsoft вече предлага кръпка за откритата уязвимост. Всички клиенти на компанията ще я получат автоматично с ъпдейта на дефинициите за малуер на засегнатите продукти. Не е необходимо потребителите да предприемат каквито и да е други действия, тъй като ъпдейтът ще се извърши в рамките на 24 часа, вкл. за Windows XP със Security Essentials.

Коментари по темата: „Google откри уязвимост в софтуера на Microsoft”

добавете коментар...

  1. Кръстю

    Всъщност, именно Гугъл заразяват компютрите!

Коментар