Siemens може да надцака GE за френската Alstom

Alstom е ключов доставчик на енергийни технологии и голям работодател в частния сектор във Франция

Alstom е ключов доставчик на енергийни технологии и голям работодател в частния сектор във Франция

Siemens и Mitsubishi обмислят съвместен ход, с който може да отмъкнат под носа на GE френската енергийна компания Alstom. Надпреварата за придобиване на енергийните активи на Alstom, добре известна със своите високоскоростни влакове TGV, навлиза в ключова седмица. Siemens трябва да представи своето предложение до понеделник в навечерието на крайния срок – 23 юни, предаде GreenTech.bg.

GE вече даде оферта от 12,4 млрд. евро за всички енергийни активи на Alstom. Франция обаче продължава да настоява за гаранции от претендентите, които искат да купят Alstom. Правителство вече си осигури обещание от GE да създаде 1000 нови работни места във Франция в рамките на три години от подписвне на евентуална сделка.

Финансовият министър Мишел Сапин заяви в неделя, че очаква американският конгломерат да подобри своята оферта. „Формирането на алианс на Mitsubishi и Siemens ще подобри офертата на GE”, каза Сапин в интервю за радио Европа 1.

Siemens и Mitsubishi вече работят по финалните щрихи от офертата си, която включва 9 милиарда евро в кеш. Сделката е обект на голям интерес, защото Alstom е ключов доставчик на енергийни технологии и голям работодател в частния сектор във Франция. Съвместното предприятие на Mitsubishi и Siemens се оформя като сериозна алтернатива на предложението на GE.

Коментар