Microsoft спира старите версии на Skype

Бъдещите версии на Skype обаче ще предложат напълно нов потребителски интерфейс

Бъдещите версии на Skype обаче ще предложат напълно нов потребителски интерфейс

Microsoft обяви, че ще спре старите версии на десктоп клиента на Skype за Windows и Mac OS X. Компанията прикани потребителите да обновят приложението до последните версии за двете платформи.

Skype for Windows 6.13 и Skype for Mac 6.14 и по-стари версии ще бъдат пенсионирани в близките месеци. Засега няма информация за точните дати за спиране на старите версии.

Microsoft обосновава решението си с факта, че въвежда нови възможности в приложението, които подобряват потребителското изживяване. Вече е готов и тестван новият интерфейс на Skype, но само малка част от подобренията са внесени в приложението.

Бъдещите версии на Skype обаче ще предложат напълно нов потребителски интерфейс. Microsoft съветва потребителите да обновят софтуера си до най-новите версии, за да продължат да ползват безпроблемно услугата.

Потребителите на Windows 8 имат предимство, тъй като свалят и ползват Metro версията на Skype, която е достъпна безплатно от Windows Store или идва инсталирана предварително с Windows 8.1.

Коментари по темата: „Microsoft спира старите версии на Skype”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    И не на всички компютри работи, на моя неще Дава грешки XP e

  2. лили

    Не мога да разбера,защо трябва непрекъснато да се налагат,за да не си си обновил скайпа до най-новата версия значи има някаква причина за решението ти….ама ако не си наложат скапаното “подобрение” не може…изобщо не ми харесва новата версия..отврат е…чак като го пусна и като го гледам почва да ми се повдига….очевидно е,че не ги интересува какво желаят потребителите….оставете ни сами да си решаваме,кое да ползваме

  3. Нико

    Ех къде е добрия стар Месенджър

  4. ...

    За Window версиите не знам, но старите версии на Skype под Linux отказаха да работят няколко седмици, след като M$ ги купи. Или поддаваш на изнудването за ъпдейт или пътуваш. Аз отпътувах.

    Да минеш на Viber е… от трън, та на глог…

    Сега ползвам само OSS алтернативи, като KPhone и Ekiga.

  5. :o)

    който му е толкова акъла, ще си смени скайп от тази новина 🙂
    Да, откакто педалите от M$ купиха скайп, положението се влоши – започнаха много бъгове, включително никога не може да излезнеш напълно от тази програма, защото шпионите трябва постоянно да са закачени към теб, но като се замисля и се сещам за Viber
    еврейска, израелска шпионска програма, създадена като такава и никой не го отрича 🙂
    Така че, честити ви алтернативи, както се казва 🙂

  6. Муньо

    Как така няма да се радвате на рекламите в Skype да ви излизат анимирани и локализирани специално на български рекламки? Разни известни хора от българския елит ще ви махат с ръчички в реклами от Skype. Не бъдете жестоки нали и те трябва да се прехранват заедно с PR-ките и рекламните фирмички те са супер важни за Света и много им трябва да правят пари от нищото.

    С всяка нова версия Skype става все по-умрял и за пенсиониране. Освен това Skype беше сигурна и децентрализирана система, а сега е поредния Интернет боклук и вече всичко е в мрежата на Microsoft.

  7. BBB

    Не харесвам новите версии и няма как да ги използвам!

  8. Младен Младенов

    Колко ли хора (като мен) тотално ще спрат да използват скайп, заради тази новина?

  9. Юли

    @ SED
    Има Viber за PC, но все пак иска преди това да има регистриран телефонен номер.
    Ползвам го едновременно на две PC-та и на телефона си.

  10. SED

    kanbri, а майка ми като няма смартфон, как да ? инсталирам Viber? Сякаш те са по-различни. Дори са по-зле.

  11. kanbri

    Viber! Точка по въпроса със skype!

  12. ludaka

    Още Steam и Gogle Talk има още много

  13. Юзер

    А да ви е честито! За информация в новите версии на скайп има изкачащи и дразнещи реклами които не могат да се изключват в опциите. Има трикове за Skype как да се блокира рекламата ама като много хора почнат да го правят скоро ще отрежат и тази възможност и техен пропуск.

    Има достатъчно алтернативи на Skype хубаво да се напише подробна публикация
    Linphone, Ekiga, ooVoo, Viber и други.

  14. Драгомир

    Вие вместо да говорите празни приказки, то кажете коя е най-перспективната алтернатива на Skype? Че вече трябва да се (е)мигрира явно…

  15. i

    Потребителите на Windows 8 НЕ свалят “метро” версията, защото тя не става за нищо. Както и “метро” версията на самия Windows. MS малко по малко ще се научат да се съобразяват с потребителите си, ама да видим колко време ще им трябва.

  16. :)

    Насилственото “подобряване потребителското изживяване” е типичен M$ похват. А грозната истина е, че дори наситените с бекдоорс и средства за шпиониране на потребителите версии отпреди закупуването от M$ се оказват слабички за мерака за пълното обсебване и накисването на потребителя в блатото на монополиста.

Коментар