Анонимните хакнаха официален сайт на FIFA 2014

Анонимните протестират срещу бедността, корупцията и полицейската бруталност, атакувайки сайтове на FIFA 2014

Анонимните протестират срещу бедността, корупцията и полицейската бруталност, атакувайки сайтове на FIFA 2014

Хактивисти от организацията Anonymous изпълниха заплахата си да извадят от строя сайтове, свързани със световното първенство по футбол в Бразилия, вкл. на спонсори на събитието. В петък вечерта бе хакнат официалният бразилски сайт на FIFA 2014 („www.worldcup2014.gov.br”), като и в момента уеб ресурсът не е достъпен.

През последната седмица някои от официалните правителствени сайтове, посветени на шампионата, са били подложени на засилени DDoS атаки (разпределени атаки за отказ от услуга). По този начин анонимните протестират срещу бедността, корупцията и полицейската бруталност, пише Ню Йорк Таймс.

При DDoS атака хакерите използват мрежа от заразени компютри (наречена ботнет), които генерират едновременно огромен трафик към определен сайт с цел да го претоварят и сринат. Според експерти, дори един тийнейджър може да осъществи успешна DDoS атака.

Анонимните заплашиха също да хакнат сайтовете на спонсорите на първенството, вкл. Adidas, Budweiser, Coca-Cola и Emirates Airline. Засега са пострадали само бразилски сайтове. Фактът, че е налице успешна атака въпреки предупрежденията на хакерите, показва, че организациите трябва да преоценят своите защити срещу DDoS. В противен случай рискуват сайтовете им да излязат от строя, коментират експерти.

Коментари по темата: „Анонимните хакнаха официален сайт на FIFA 2014”

добавете коментар...

  1. huh

    Тия малоумници освен DDoS друго знаят ли ?
    lulzsec поне наистина хакваха сървъри и показваха потребителски акаунти и пароли в блога си преди няколко години.

Коментар