Google подготвя интернет телевизор

Очаква се Google да представи телевизор на база Android за филми, музика и игри

Очаква се Google да представи телевизор на база Android за филми, музика и игри

Google може да представи още днес интернет телевизор, работещ под управление на операционна система Android. Очаква се устройството да дебютира на конференцията за разработчици Google I/O в Сан Франциско, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Потребителите ще могат да гледат свалени от интернет филми, игри и музика и да управляват телевизора с помощта на своите Android смартфони. Google е разработила само софтуера, а самият телевизор е дело на друга компания, гласят неофициалните информации.

Твърди се, че телевизорът ще стъпи на процесор Nvidia Tegra 4, което предполага сериозен акцент върху видеогрите. Засега обаче от интернет компанията няма официално потвърждение на появилите се слухове.

Още през 2010 г. Google демонстрира интернет телевизор, който трябваше да конкурира Fire TV на Amazon и Apple TV на Apple. Проектът обаче не намери комерсиално продължение.

По-късно, през 2012 г. компанията представи медийния плейър Nexus Q, но и това устройство не стигна до масовия пазар, тъй като конкурентните продукти имаха по-добри параметри и цени.

Коментар