Майкрософт е притеснена от комфорта в Европа

Само 7% от студентите в университетите искат да станат предприемачи, а в действителност едва 4% наистина успяват да развият свой бизнес. Това сочат данните от проучване на IDC, изнесени от Майкрософт по време на деня на българските иновации в Брюксел. Същевременно 97% от децата искат да развиват идеите си, да експериментират и да имат свой бизнес.
„Моят страх е, че Европа твърде много се превръща в зона на комфорта, иска ми се да виждам повече хора, които поемат риск да реализират мечтите си. Това е дигиталният парадокс – в свят, в който технологиите са навсякъде, това, което наистина има значение, е човешкият интелект и потенциал. Знанието е на разположение на всеки, начинът, по който се използва – това е, което наистина има сила да промени света”, заяви Ян Мюлфайт, председател на Майкрософт за Европа.
Брюксел бе домакин на втория Ден на българските иновации, който се проведе в центъра EBC, създаден от Майкрософт, за да се популяризират новите информационни технологии и ползата от тях за бизнеса и потребителите.
Повече от година след като България стана член на Европейския съюз, бе направена равносметка за ролята на информационните и комуникационни технологии в обществената сфера – по-специално акцент бе поставен върху развитието на новаторски подходи в е-управлението, образованието и отбраната.
На деня на българските иновации присъстваха представители на Eвропейската комисия, които отговарят за информационните технологии, съобщенията и иновациите, български евродепутати и мениджъри на големи компании от сектора.
”България без никакво съмнение може да е образец на обществото на знанието – имате голям човешки и идеен потенциал”, добави Мюлфайт.
”Така, както няма двама съвършено еднакви човека на света, така няма и два еднакви ИТ процеса или бизнеса. Да си новатор е основен фактор за успех в сферата на ИТ”, заяви Красимир Симонски, заместник-председател на Държавна агенция за информационни технологии и съобщения, който представи иновативни подходи в е-управлението.  
Най-голямото предизвикателство пред управлението е как то да се ориентира изцяло към обслужване на гражданите. „Това вече се случва, но целият процес ще отнеме години”, добави Симонски.
Петгодишна стратегия на Министерство на образованието и науката представи Орлин Кузов, директор на дирекция "ИКТ в образованието". В нея е заложен и план за пускане на 24-часов телевизионен образователен канал, който ще е безплатен.
Българската делегация в Брюксел посети Училището на бъдещето и Къщата на бъдещето, където видя как в действителност информационните технологии ще направят учебния процес по-лесен и интерактивен, а човешкото ежедневие – по-комфортно и щадящо природата.

по темата: „Майкрософт е притеснена от комфорта в Европа”

добавете коментар...

  1. Аха

    Знанието е на разположение на всеки, начинът, по който се използва – това е, което наистина има сила да промени света”, заяви Ян Мюлфайт, председател на Майкрософт за Европа.

    Европа не е Америка.

    Брюксел бе домакин на втория Ден на българските иновации, който се проведе в центъра EBC, създаден от Майкрософт, за да се популяризира новите информационни технологии и ползата от тях за бизнеса и потребителите.

    Опс, малка грешка. В текста трябва да пише:
    …за да се популяризира новите информационни технологии на Майкрософт и ползата от тях за бизнеса (на МС и разни други бизнеси) и потребителите.

    😉

Коментар