Телерик доразви платформата за мобилни приложения

Telerik Platform e платформа за разработка на приложения от край до край за всеки екран, операционна система, устройство или технология

Telerik Platform позволява разработка на приложения от край до край за всеки екран, операционна система, устройство или технология

Телерик добави три нови модула към Telerik Platform – платформа за разработка на приложения от край до край за всеки екран, операционна система, устройство или технология, която единствена по рода си на пазара, съобщиха от компанията.

AppPrototyper е решение за създаване на прототипи на мобилни приложения, AppManager улеснява управлението на корпоративни приложения, а AppFeedback добавя функционалност за получаване на обратна връзка от потребителя в реално време.

Освен това Telerik Platform вече поддържа разработка на хибридни Windows Phone 8 приложения и позволява интеграция на мобилни приложения с MS SQL, MySQL и Oracle бази данни, уточниха от Телерик. Като се отчете и наличната поддръжка на iOS и Android, сега разработчиците могат да създават приложения за всички основни мобилни платформи с един единствен HTML, CSS и JavaScript код.

„Последните нововъведения към платформата позволяват на разработчиците да проследяват в реално време коментарите на потребителите си, да се възползват от предварително създадени дизайни за приложения, както и да боравят по-бързо и по- ефективно с вече наличните данни”, поясни Тод Англин, изпълнителен вицепрезидент „Продуктова стратегия” в Телерик.

По неговите думи, за да създадат успешно приложение, разработчиците трябва да се фокусират върху потребителското преживяване, да слушат своите потребители и да ускорят процеса на пускане на нови версии. Именно тези елементи са във фокуса на Telerik Platform.

Платформата беше обявена през януари тази година, като обединява в себе си инструменти за разработка на мобилни приложения в „облака”. Трите нови модула  подобряват ключови етапи от жизнения цикъл на разработка и внедряване на мобилни приложения.

Коментар