Любомир Чолаков оглави eCommera в България

Любомир Чолаков ще управлява екип от 260 специалисти в софийския офис на eCommera

Любомир Чолаков ще управлява екип от 160 специалисти в софийския офис на eCommera

Любомир Чолаков поема управлението на екипите и дейността на eCommera в страната, съобщиха от доставчика на софтуер за електронна търговия. Офисът в София е най-големият за eCommera в глобален мащаб със своите над 160 специалисти, отговарящи за разработване и тестването на решения за клиенти като Clarins, ASDA Direct, TM Lewin и House of Fraser.

Назначението идва няколко месеца след новината за привлеченото от eCommera допълнително финансиране на стойност 41 милиона долара, предназначени за инвестиции в глобалния растеж на компанията и развитие на следващо поколение софтуерни решения.

„Световният ритейл пазар е в процес на значителна трансформация и eCommera има водеща роля в тази промяна. Талантът и опитът на екипа софтуерни инженери в София, съчетан с по-гъвкав модел на внедряване, ще ни позволи да използваме максимално потенциала на този пазар”, заяви Любомир Чолаков.

Мениджърът има над 15-годишен опит в софтуерния сектор и се присъединява към  eCommera от Infragistics, където управлява развойния център на компанията в България.

Коментар