PocketBook Ultra 650 – четец на е-книги с 5MP камера

Четецът на е-книги PocketBook 650 привлича с допълнителни функции като разпознаване на текст и баркодове

Четецът на е-книги PocketBook 650 привлича с качествен HD екран и допълнителни функции като разпознаване на текст и баркодове

Четците на електронни книги остават в сянката на таблетите в последните години. Тези устройства обаче продължават да се развиват и все още привличат потребители, благодарение на безспорните си предимства като алтернатива на хартиените книги.

Едно от новите устройства на пазара е PocketBook Ultra 650 – четец на е-книги с E Ink екран и камера с резолюция 5 мегапиксела, автофокус и светодиодна светкавица. С помощта на предварително инсталиран софтуер, четецът разпознава сниман текст и позволява последващото му редактиране.

PocketBook Ultra 650 може също да чете баркодове и QR кодове, благодарение на камерата. 6-инчовият дисплей от ново поколение E Ink Carta има HD резолюция, а светодиодната подсветка позволява комфортно четене независимо от околната светлина.

Устройството тежи само 175 грама и има компактни размери – 162,7х106,7х7,9 мм. Бутонът за прелистване е разположен на задния панел, което прави работата с е-четеца по-удобна с една ръка и освен това оптимизира използването на предната повърхност.

Моделът поддържа над 20 популярни текстови и графични формата и идва с предварително инсталиран речник Abbyy Lingvo. Вградената флаш памет с капачитет 4GB и слотът microSD позволяват зареждане в е-четеца на цяла библиотека от книги.

Процесорът с тактова честота 1GB и оперативната памет 512MB осигуряват плавно и бързо прелистване на страниците. PocketBook Ultra 650 позволява също слушане на музика във формат MP3, както и на текстове, благодарение на функцията Text-to-Speech.

PocketBook Ultra 650 е оборудван и с магнити, към които се закрепват фирмените аксесоари. Е-четецът е достъпен в три цветови варианта – изумруден, бял и тъмнокафяв. Цената на устройството е около 265 долара.

Коментар