Chrome се откъсва от Firefox при браузърите

Браузърът Chrome на Google увеличава преднината си спрямо Firefox на Mozilla, показват данните на Net Applications за юни. Около 19,3% дял отреждат на Chrome второ място след Internet Explorer, докато в предходния месец браузърът на Google имаше 17,7%.

В последните месеци популярността на Firefox намалява, сочат данните на Net Applications

В последните месеци популярността на Firefox намалява, сочат данните на Net Applications

Делът на Firefox пък намалява с 1,3% за един месец – от 16,8% през май до 15,5% през юни, сочи статистиката. Chrome 35 и Firefox 30 са най-използваните версии на двата браузъра.

Internet Explorer във всичките си версии има пазарен дял от 53,38%. Новата версия 11 е инсталирана на 17,01% настолните компютри и лаптопи, а IE 10 има дял от 6,37%. Версия 9 на бразуъра на Microsoft се ползва на около 9% от свързаните към интернет компютри.

Internet Explorer 8, който е браузър по подразбиране в Windows 7 (най-популярната десктоп операционна система), има дял от 21,25%, сочат данните на Net Applications за юни.

В последните месеци популярността на Firefox намалява. В началото на 2014 г. браузърът на Mozilla слезе под 18%. Chrome, от друга страна, показва колебания – делът му понякога расте, понякога пада, но в крайна смета преднината спрямо Firefox се увеличава.

Данните на Net Applications отчитат уникалните потребители, докато конкурентната услуга StatCounter стъпва на статистика за преглежданите страници. По нейни данни, Chrome е световен лидер при браузърите с дял от 45,44%, следван от Internet Explorer (20,98%) и Firefox (17,94%).

Челната петица допълват Safari на Apple и Opera на едноименната норвежка компания. Двата бразуъра имат дялове съответно 5,28% и 1% по статистиката на Net Applications и 10,32% и 1,37% по StatCounter.

Коментари по темата: „Chrome се откъсва от Firefox при браузърите”

добавете коментар...

  1. Какво по-дяволите

    “http://clicky.com/marketshare/global/web-browsers/”

    “http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp”

    “http://gs.statcounter.com/”

    как така в статията IE има толкова много………

  2. Нормално

    Нормално не разбиращите ползват chrome (които са го вградили в 100000 програми да се инсталира без да искаш или не забелязват най често хората ) и IE които хората ползват по подразбиране.

  3. добре ве

    как така винаги IE е най-ползван?! как по дяволитеееееее

Коментар