AMD добави нов флагман в линията APU процесори

Процесорът AMD A10-7800 идва с вградена мощна графика Radeon R7 AMD

Ускореният процесор AMD A10-7800 APU идва с вградена мощна графика AMD Radeon R7

AMD пусна нов ускорен процесор A10-7800, като допълнение към A-Серия APU от 4-то поколение. Чипът вече е достъпен в Япония, а по-късно този месец ще излезе по целия свят.

С до 12 изчислителни ядра (4CPU и 8 GPU) и хетерогенната системна архитектура (GCN), AMD A10-7800 предлага мощна графика Radeon R7 за разнообразни  приложения. В съчетание с Mantle API, този чип ускорява производителността в съвместимите игри.

Ускорените процесори от А-Серия, поколение 2014, са най-усъвършенстваните APU на AMD към днешна дата, посочиха от компанията. Чиповете са предназначени за вграждане в десктоп компютри за офис, гейминг и мултимедийни приложения.

AMD A10-7800 APU поддържа UltraHD (4K) резолюции и идва с подобрения в обработката на видео, които ще направят клиповете, заснети с 1080p резолюция, да изглеждат забележително при показването им на монитори или ТВ с UltraHD резолюция.

Освен това опцията „конфигурируем TDP” (cTDP) позволява на ентусиастите да направят фини настройки за максимална производителност.

AMD A10-7800 APU ще бъде достъпен от днес за покупка в Япония, а доставките в глобален план ще започнат в края на месец юли, уточниха от разработчика.

Коментари по темата: „AMD добави нов флагман в линията APU процесори”

добавете коментар...

  1. Юзер

    Надявам се нека да са напред, но всичко е относително може и да са с 1 крачка назад. Ако си спомним за прехвалената серията булдозер която беше почти провал.

  2. Anonymous

    AMD kakto vinagi sa edna krachka pred Intel 😉

Коментар