Fujitsu защитава SAP решения с биометрия

PalmSecure се явява надеждно решение за предотвратяване на неразрешен достъп и защита на данни (снимка: Fujitsu)

PalmSecure се явява надеждно решение за предотвратяване на неразрешен достъп и защита на данни (снимка: Fujitsu)

Японската компания Fujitsu разработи технология за биометрична защита, която елиминира недостатъците на традиционните решения, като например кражба или забравяне на парола. Биометричната идентификация ще защитава данните в компютърни системи, работещи със SAP решения.

Системата Fujitsu PalmSecure използва технология за разпознаване на образите на вените и дланта. В комбинация с bioLock, тя се явява много надежден начин за предотвратяване на неразрешен достъп и защита на данни от хакери, бивши служители, консултанти, одитори и др., съобщиха от компанията.

Освен от външни атаки, новият софтуер предпазва данните и от вътрешни опити за нерегламентиран достъп. Fujitsu осигурява и възможност за защита на информацията в случаи, когато определена програма трябва да бъде активна за дълги периоди от време.

Системата изисква от потребителите да се идентифицират в предварително определено време или за определени типове файлове, като по този начин проверява самоличността на работещия с приложенията потребител. Организациите могат да контролират действия като експорт, печат, запис, промяна и разглеждане на данни. Могат също да ограничат достъпа на потребителите изцяло до даден екран или да деактивират бутоните за запис и изпращане.

Коментар