Yahoo закрива медии и облачни услуги

Yahoo спира редица услуги, но същевременно инвестира в перспективни стартъпи

Yahoo спира редица услуги, но същевременно инвестира в перспективни стартъпи

В стремежа си да пести, интернет гигантът Yahoo ще прекрати множество проекти и услуги. Сред тях са медийните сайтове Shine и Voices, панелът за браузъра Chrome и услугата за търсене на хора People Searh.

В допълнение, Yahoo ще закрие подразделението Xobni, което разработва софтуер за Microsoft Outlook и за мобилни устройства, съобщи по-рано тази седмица вицепрезидентът на направлението Cloud Platform – Джей Роситър.

Прекратяването на някои бизнеси е част от плана на CEO-то Мариса Майер за намаляване на загубите и извеждане на компанията на пътя на печалбата. Неотдавна тя заяви, че портфолиото от 70 различни услуги ще бъде редуцирано до десетина предложения.

Yahoo вече се отказа от услугата Yahoo! Deals, детския портал Yahoo! Kids и търсещата машина AltaVista. Същевременно, компанията купува различни стартъпи в ИТ сферата.

Така например, през миналата година Yahoo придоби блог платформата Tumblr за $1 млрд. Освен това компанията влезе на пазара за мобилни приложения със софтуер за прогноза на времето и търсене на новини.

Интернет услугите на Yahoo се ползват от над половин милиард потребители по целия свят. Компанията е основана през 1994 г. и се управлява от централата в Сънивейл, Калифорния.

Коментар