Tesla въвежда платени интернет услуги

Собствениците на електромобили Tesla ще плащат за ползването на интернет услуги в колите си, считано от 1 юли тази година, твърди Electrek.co, позовавайки се на вътрешни документи на компанията.

През януари 2014 г. американският производител заяви, че достъпът до интернет услуги, които клиентите получават с покупката на Tesla, ще остане безплатен в продължение на четири години. Този период вече изтече, но към момента притежателите на Model S, Model X и Model 3 все още не плащат за интернет.

Според вътрешни документи на Tesla, за електромобилите, поръчани след 1 юли 2018 г., са предвидени два пакета интернет услуги: Premium Connectivity и Standard Connectivity. Не е известно дали те ще са актуални и за купените по-рано машини.

Безплатният пакет Standard Connectivity осигурява достъп до приложения, които консумират неголям обем интернет трафик – в частност, карти и навигация, както и информация за разположението на зарядните станции Supercharger.

Пакетът Premium Connectivity с цена около 100 долара на година ще предложи спътников изглед, жива картина на пътния трафик, достъп до интернет браузър, стрийминг на музика и други услуги. Tesla все още не е коментирала официално появилите си информации.

Коментари по темата: „Tesla въвежда платени интернет услуги”

добавете коментар...

  1. Аман

    илончиту ша муфти

Коментар