Нови компютри за общинските служби

Компютри на обща стойност около 2,8 милиона ще получат общинските администрации в най-мащабната инициатива за осъвременявате на техниката. Над 2700 настолни и преносими РС ще потеглят към областните и общинските служби, съобщиха от Министерството на държавната администрация и административната реформа.
Кметствата ще получат 1172 настолни и 564 преносими компютъра. Още 326 настолни конфигурации и 168 лаптопа са предназначени за областните администрации, а останалите компютри ще бъдат разпределени между други административни звена в страната.
Предоставянето на компютърна техника е част от политиката на МДААР за модернизация на държавната администрация, съдебната система и институциите, предоставящи обществени услуги, съобщават от подопечното на Николай Василев ведомство.
Мерките по подобряване на технологичната екипировка на администрацията започнаха през 2006 г., когато министерството предостави общо над 2000 броя компютри и сървъри на областни и общински администрации в страната. През 2007 г. всички областни и общински администрации, някои централни ведомства и съдебната система получиха още общо 1000 настолни РС-та и лаптопи.

Коментар