Лаптоп чака победителя в софтуерно състезание

Ноутбук таблет ще получи авторът на най-доброто софтуерно решение в конкурс на компанията за автомобилна електроника Johnson Controls.
Състезанието Code Racers, което започва на 1 март, е предназначено за търсещите изява български програмисти. Победителят ще се сдобие с персонален таблет Gigabyte U60 Ultra Mobile.
Темата, дефинирана от спонсора, е „Разработка на софтуер за генериране на сигнали с PC”. Това означава, че участниците трябва да разработят решение за генериране на правоъгълен сигнал в реално време с предварително определени нива на честота и натоварване.
Всички разработки ще се качват на сайта на състезанието – www.coderacers.org. Авторските права върху решенията и внедряванията на задачите остават притежание на техните автори.
Състезанието ще се проведе в периода 1 март – 1 април. Експертно жури ще оценява всички софтуерни проекти и ще обяви победителя в средата на април. Членове на журито са признати специалисти като Светлин Наков, Мартин Кулов, Емил Келеведжиев и др. 
Победител в предходното издание на състезанието на тема “Създаване на статична навигационна система” беше Младен Стойчев от София, който получи специален сертификат и посети световното автомобилно изложение в Женева през 2007 г., припомниха организаторите.

Коментар