Глобул и Германос се сляха в една компания

Сделката по вливане на Германос в Глобул приключи в началото на юли, обявиха от мобилния оператор

Сделката по вливане на Германос в Глобул приключи в началото на юли, обявиха от мобилния оператор

Веригата магазини за мобилни технологии Германос се вля в Глобул. Прекратено е съществуването на търговското дружество Германос Телеком – България ЕАД, а всички негови активи и пасиви са придобити от Космо България Мобайл ЕАД – компанията, която оперира на българския пазар под търговската марка Глобул.

Вливането бе обявено още през 2013 г., непосредствено след като норвежката Теленор Груп придоби Глобул, а процедурата по осъществяване на сделката започна скоро след това. Всички над 120 магазина от веригата Германос в страната ще продължат да работят както досега, не се предвижда затваряне на обекти или освобождаване на персонал, съобщиха от Глобул.

Досегашните служители на Германос атоматично стават служители на Глобул, като запазват своите възнаграждения и социални придобивки. Съществуващи договорености между Германос с доставчици и партньори вече ще бъдат изпълнявани от Глобул.

Магазините от веригата ще продължат да работят под търговската марка Германос до осъществяване на общото ребрандиране на Глобул под марката на Теленор в близко бъдеще, уточниха от мобилния оператор.

Коментар