Ericsson сключи голяма сделка в Румъния

Ericsson подписа седемгодишен договор за управлявани услуги с румънските оператори Romtelecom и Cosmote – и двете дъщерни дружества на OTE. Шведската компания ще управлява кабелните и безжичните мрежи на операторите.

„Концепцията на управляваните услуги представлява бизнес модел, насочен към подобряване на фокуса върху основните дейности и получаване на по-голяма ефективност на разходите”, поясни Николай Бекерс, главен изпълнителен директор на Romtelecom & Cosmote Румъния.

Съгласно договора, Ericsson ще поеме отговорността за мрежовите операции и поддръжката на кабелния и безжичния достъп, преноса, основните и IP домейни, както и експлоатацията на мрежата. „Румъния е много важен пазар за Ericsson, поради което в страната е разположен един от нашите четири глобални центъра за услуги”, коментира сделката Жан-Клод Геа, вицепрезидент и ръководител „Управлявани услуги” на Ericsson.

Около 730 служители ще се присъединят към организацията Global Services на Ericsson. Глобалните центрове за услуги на компанията, разположени в Китай, Индия, Мексико и Румъния, осигуряват управлявани услуги за мрежи, обслужващи 1 млрд. абонати. Те също така подкрепят регионалните организации при предлагане на професионални услуги в ИКТ.

Коментар