Windows XP все още е най-сваляна в торентите

Интензивността на сваляне на XP от торенните остава доста висока

Интензивността на сваляне на Windows XP от торентите остава доста висока, въпреки че 13-годишната операционна система беше пенсионирана през април тази година

Microsoft пенсионира Windows XP през април тази година, но много потребители не могат да се разделят с 13-годишната операционна система.

Статистиката показва, че Windows XP все още работи на 25% от персоналните компютри в света. Нещо повече, Windows XP Service Pack 3 (SP3) остава един от най-сваляните продукти в торентите.

Макар и вече без поддръжка, операционната система все още изисква активиране, когато се инсталира ново копие, за да бъде предотвратено пиратство. В повечето случаи обаче файловете на Windows XP SP3, свалени от торентите, включват генератори на ключове и кракове, които позволят използване на платформата без ограничения.

Интензивността на сваляне на XP от торентите е доста висока. Така например, в последните седем дни в един от тези сайтове около 2000 души са свалили копия на операционната система, пише softpedia.com. Очевидно, Microsoft трябва да пусне версия, която превъзхожда Windows XP във всеки аспект, за да убеди потребителите да възприемат нова ОС.

Коментари по темата: „Windows XP все още е най-сваляна в торентите”

добавете коментар...

  1. kanbri

    Струва ми се, че доста време ще бъде така…

Коментар