Хакерите с шанс за $10 000, ако проникнат в Tesla Model S

Изборът на Tesla като хакерска цел е сериозно предизвикателство, тъй като компанията поставя акцент върху сигурността

Изборът на Tesla като хакерска цел е сериозно предизвикателство, тъй като компанията поставя акцент върху сигурността

Организаторите на конференция за сигурност предлагат награда от 10 000 долара на хакер, който успее да проникне в системата на електрическата кола Tesla Model S. Самата компания няма нищо общо с конкурса.

По време на SyScan в Пекин (16-17 юли) се очакват специфични типове атаки, които водят до поемане на контрол върху колата от компютър или насочване на потребители на браузъра на Model S към сайт с малуер, предаде Forbes.

Изборът на Tesla като хакерска цел е сериозно предизвикателство, тъй като компанията поставя акцент върху сигурността и дори обяви специална програма за затваряне на уязвимости, в рамките на която бяха отстранени повечето софтуерни проблеми.

Специалисти по сигурност ще представят на SyScan метод за защита на колите от хакване чрез изграждане на система за сигурност на автомобилни мрежи, които се базират на протокола CAN (Controller Area Network). Тъй като съобщенията от CAN могат да попаднат в ECU (контролния блок на двигателя), има риск хакерите да компрометират различни функции на колата.

Коментари по темата: „Хакерите с шанс за $10 000, ако проникнат в Tesla Model S”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ще и намерат цаката и на тая тесла не се съмняваите 😉

Коментар