Грийнпийс вдигна мерника на Amazon

Джеф Безос трябва да си вземе поука от Тим Кук, препоръча Грийнпийс

Джеф Безос трябва да си вземе поука от Тим Кук, препоръча Грийнпийс

Грийнпийс започна поредната си критика срещу интернет гигант. Amazon, компанията на Джеф Безос, не използва възобновяема енергия за своите центрове за данни, алармира еко организацията.

След като години наред Грийнпийс атакуваше Apple за бездействието й по отношение на възобновяемата енергия в центровете за данни, сега „зелените” хвалят Apple заради предприетите мерки. Последните новини около плановете на Apple да строи соларни ферми дори предизвикаха бурни аплодисменти.

Това трябва да е пример за Amazon, посочиха от Грийнпийс и като че ли вдигнаха мерника си към гиганта в онлайн търговията, пише GreenTech.bg. „Джеф Безос трябва да си вземе поука от Тим Кук. Apple доказва, че можем да захранваме своя онлайн живот изцяло с възобновяема енергия”, посочват от Грийнпийс.

След като Amazon пусна на пазара своя Fire Phone, потребностите на компанията от центрове за данни само ще растат, напомнят еколозите. Затова проектирането на зелени центрове за данни е задължително за Amazon, категорични са от Грийнпийс.

Коментар