Microsoft обяви 99-доларов таблет

Оперативният директор Кевин Търнър разкри плановете на Microsoft да пусне ултра евтини таблети и ноутбуци по-късно тази година

Оперативният директор Кевин Търнър разкри плановете на Microsoft да пусне ултра евтини таблети и ноутбуци по-късно тази година

Microsoft подготвя за пазара таблет с цена 99 долара, съобщи оперативният директор на компанията Кевин Търнър на започналата вчера партньорска конференция във Вашингтон.

Ултраевтиното Windows устройство ще се произвежда от партньори на Microsoft, вероятно от Китай. Кевин Търнър обяви и плановете на компанията да пусне ноутбук с Windows 8.1 за 250 долара, също произведен от партньори.

Засега няма технически подробности за двете устройства, но според оперативния директор на компанията те ще излязат на пазара късно тази година, вероятно преди празничния сезон.

Евтиният таблет на Microsoft очевидно ще конкурира Android устройствата, които продължават да завземат пазарен дял. Времето ще покаже дали потребителите са склонни да купуват евтини китайски устройства с Windows вместо такива с Android.

В следващите месеци на пазара се очаква разнообразие от евтини устройства с Windows, тъй като Microsoft ще предложи на ОЕМ производителите лицензи за Windows на много ниска цена или напълно безплатно. Целта на компанията от Редмънт е да насити пазара с достъпни Windows устройства.

Коментари по темата: „Microsoft обяви 99-доларов таблет”

добавете коментар...

  1. :o)

    Незнам как WinBoz Phone ще тръгне на таблет за 99$ характеристики. 🙂
    Ще бъде култово във всеки случай.

Коментар