Microsoft потвърди за проекта Windows 9

Windows 9 ще улесни създаването на приложения, които работят еднакво добре на различни екрани

Windows 9 ще улесни създаването на приложения, които работят еднакво добре на различни екрани

За първи път Microsoft говори публично за новата операционна система Windows 9. Това стана на започналата вчера партньорска конференция на компанията във Вашингтон.

Оперативният директор на компанията Кевин Търнър потвърди, че Microsoft вече работи по следващо поколение на Windows, без да разкрива подробности за проекта.

Все пак той повдигна леко завесата пред Windows 9, като заяви, че фокусът е върху корпоративните функции и лесното създаване на приложения, които работят на множество различни екрани. Така например, типични приложения за таблети ще работят също толкова успешно и на телевизори.

Същевременно, Кевин Търнър увери, че следващата версия на Windows ще се базира изцяло на обратната връзка от потребителите. Нищо не бе съобщено за прословутото Start меню, но вероятно то ще присъства в Windows 9, тъй като повечето потребители на модерната ОС го искат обратно.

Търнър отказа да назове точна дата за пускане на следващата версия на Windows. Повечето анализатори очакват тя да излезе през април 2015 г., а бета версията – още през настоящата година. През август Microsoft вероятно ще пусне обновлението Windows 8.1 Update 2.

Коментари по темата: „Microsoft потвърди за проекта Windows 9”

добавете коментар...

  1. Dragon

    А бе най-добре да се върне интерфейса на XP. Стига некадърни експерименти

Коментар