Windows XP скенери разпространяват малуер

Въпрос на време беше киберпрестъпниците да се възползват от Windows XP

Въпрос на време беше престъпниците да се възползват от Windows XP

Голям брой устройства под управление на Windows XP са инфектирани, така че да разпространяват малуер и да помагат на киберпрестъпници да крадат важна информация, информира компанията за сигурност TrapX Security.

Зловредният код е инжектиран в терминални скенери под Windows XP Embedded от китайски производител. След това инфекцията е използвана за изпращане на сканирани данни по CnC връзка към китайски ботнет. Zombie Zero използва уязвимост в Windows XP и се активира след свързване на скенерите към безжична мрежа.

Microsoft вече предупреди за подобни проблеми, след като през април тази година спря поддръжката на 13-годишната операционна система. Няма съмнение, че старите платформи могат да се експлоатират лесно от киберпрестъпниците, които се опитват да изградят големи мрежи за малуер, посочват от TrapX Security.

Без обновления на сигурността е въпрос на време някой да намери уязвимост в XP, да заразява компютри и да краде данни. Всеки може да запази и ползва Windows XP на своя РС, но Microsoft съветва потребителите да не правят това, защото ще станат жертва на хакери.

Коментари по темата: „Windows XP скенери разпространяват малуер”

добавете коментар...

  1. аааааа

    xp скенери , терминални скенери ?

  2. Mozo

    Поредните манипулации.

Коментар