Глобиха блогър за негативно ревю на ресторант

Френски съдия постанови глоба за блогър, дръзнал да напише негативно ревю за ресторант. До подобна драстична мярка се стигна, след като ревюто става видимо в резултатите от търсене в интернет и навреди на бизнеса на ресторанта, предаде Eater.com.

Каролин Дудет, блогър с около 3000 последователи, е глобена 1500 евро, заради отрицателно мнение за италианския ресторант Il Giardino в Кап-Ферат, Франция. Публикацията вече е отстранена, но все още може да се види в някои онлайн архиви.

Google индексира публикацията на четвърто място в резултатите от търсене. Самото ревю не е толкова скандално и дори не се различава много от останалите отзиви, които критикуват услугите на ресторанта в хумористичен стил.

Вместо обаче да се погрижат за проблемите, описани в ревюто, мениджърите на ресторанта се обърнали към съда. В крайна сметка това може да се окаже грешно решение и да засили негативните отзиви.

Освен глобата от 1500 евро, Каролин Дудет трябва да плати още 1000 евро за съдебни разноски и да редактира заглавието на публикацията в блога си, чието послание е „избягвайте Il Giardino при посещение на Кап-Ферат”.

Решението на Il Giardino да потърси съдебна помощ изглежда нелепо. Макар че се е отърсил от един лош коментар, публичността по случая най-вероятно ще навреди на ресторанта повече, тъй като резултатите за търсене по Il Giardino ще водят към новинарски репортажи за съдебното решение.

Коментари по темата: „Глобиха блогър за негативно ревю на ресторант”

добавете коментар...

  1. fofu

    Ами зависи какво е написала. Че то има и плювачи на заплащане.

  2. Драгомир

    Никак нелепо не е осъждането. Макар и негативно, то много хора ще си кажат като минават я да видим колко лош е този известен ресторант… И ще стане известен заради такива публикации ……………..
    Защо не кажете какво е писано оригинално във въпросния блог? Дали не е, че в ресторанта се е предлагала вмирисана риба? Нищо по същество по същността на обвиненията не споменавате…

  3. Anonymous

    Голяма простотия нали ушким всеки може да си изрази мнението защо глобяват жената направо нямам думи 😡

Коментар