Visa стартира клауд услуга за мобилни разплащания

Новата система позволява извършване на безконтактни плащания с Android смартфони посредством мобилно приложение BBVA Wallet

Новата система позволява извършване на безконтактни плащания с Android смартфони посредством мобилно приложение BBVA Wallet

Втората по големина банка в Испания BBVA стартира услуга на Visa за безконтактни мобилни разплащания, базирани на облачни технологии. Новата система позволява на клиентите да извършват плащания с Android смартфони посредством мобилно приложение BBVA Wallet.

Платежната система на Visa, базирана в облака, използва иновативната технология Host Card Emulation. Клиентите могат да извършват транзакции в търговски обекти с осигурена пълна защита на данните. Личната информация се съхранява в базирани в облака системи на банката-издател, докато при алтернативната технология се разчита на т.нар. хардуерен Secure Element, поясниха от Visa.

Компанията си сътрудничи тясно с BBVA и Google, както и с други финансови институции и органи по стандарти като EMVCo, за да гарантира, че мобилните безконтактни разплащания с технологията HCE отговарят на изискванията за сигурност.

Портфейлът на BBVA работи с последните модели Android смартфони на пазара, снабдени с NFC технология. Новата услуга ще бъде налична за всички клиенти на банката до края на 2014 г.

Коментар