Край на управленската криза в Mozilla

Mozilla назначи Крис Беърд за постоянно на поста главен изпълнителен директор. С това разработчикът на Firefox сложи край на управленската криза, която започна след скандал около назначението на Брендан Айк – той срещна неодобрение в общността, заради позицията си срещу гей браковете.

Крис Беърд е отлично запознат с всички аспекти от дейността на Mozilla. Според официално изявление от компанията, той е най-подходящият избор за CEO в период, когато Mozilla разширява влиянието си от десктоп средата към мобилните устройства и услуги.

Беърд постъпва в Mozilla през 2004 г., точно преди да излезе Firefox 1.0. По време на престоя си в компанията той е отговарял за почти всички аспекти от бизнеса й, вкл. разработка на продукти, маркетинг, комуникации, връзки с общността и потребителите.

Освен това Беърд работи в инвестиционната компания Greylock Partners, където натрупва опит в областта на иновациите и предприемачеството.

Същевременно, Mozilla e твърде заета напоследък с ъпдейти на Firefox и налагане на мобилната платформа Firefox OS. Компанията възлага големи надежди на Крис Беърд да я води успешно в радикално променящата се пазарна среда.

Коментар