Нахлуват Windows таблети по 100 долара

8-инчовият KingSing W8 е привлекателна алтернатива на Android таблетите

8-инчовият KingSing W8 е привлекателна алтернатива на Android таблетите

Заканата на  Microsoft да наводни пазара с евтини Windows таблети започва да се сбъдва. Няколко компании вече са готови с устройства на цени под 100 долара, очакват се и други производители да се присъединят към тях.

Emdoor I8080 е една от „лястовичките” на пазара. 8-инчовият таблет с Windows 8.1 идва на цена от 100 долара. IPS екранът поддържа резолюция 1280×800 пиксела, а под капака се крие четириядрен процесор Intel Atom Z3735E с тактова честота 1,33GHz, която достига 1,83GHz в турбо режим. Налични са 1GB RAM и 16GB вградена флаш памет.

Друго подобно устройство е KingSing W8 – първи Windows таблет на китайска компания, която предлагаше досега само Android устройства. По информация от GizmoChina, моделът има 8-инчов IPS екран с резолюция 800×1280 пиксела, четириядрен процесор Intel Bay Trail-T (1,8GHz) и графика Intel HD, 1GB RAM, 16GB сторидж, разширяема с SDHC/SDXC карти, и 2MP предна камера.

KingSing W8 поддържа Wi-Fi, Bluetooth и 3G, има портове microUSB и HDMI, а батерията с капацитет 4500 mAh осигурява между 6 и 8 часа време за автономна работа. Таблетът има размери 207,5×122,6×10 мм и работи под управление на Windows 8.

Продажбите на Emdoor I8080 и KingSing W8 ще стартират в близките месеци, а Microsoft обещава, че това е само началото. Двете устройства не се отличават с изключителни характеристики, но са достъпна алтернатива на стандартните Android устройства.

Именно това цели и Microsoft – да конкурира Android на развиващите се пазари с евтини устройства под управление на Windows 8.1, които могат да популяризират модерната операционна система и да убедят повече потребители да мигрират към нея.

Коментари по темата: „Нахлуват Windows таблети по 100 долара”

добавете коментар...

  1. dudal

    te puk ot Apple shtoto si izpipvat neshtata…. rabotq na mac ( nov – ednogodishen) i mi zabiva po 4esto ot windows sedmicata v kushti

  2. maxobg

    нищо ,което е на майкрософт ,не е доизпипано !! всичката им слава се дължи на ” Win XP” и благодарение на факта ,че тогава нямаше друго.нещастници!!!

  3. kanbri

    kusno bate,kusno se setiha

Коментар