iPhone ще отваря стаите на Hilton

Посетителите на Hilton могат да избират хотелска стая с  приложение за iPhone, а скоро ще влизат в стаите си с помощта на смартфона

Посетителите на Hilton могат да избират хотелска стая с приложение за iPhone, а скоро ще влизат в стаите си с помощта на смартфона

4200 хотела от веригата Hilton ще се възползват от нова система за достъп до стаите, базирана на iPhone. Посетителите на Hilton ще  могат да избират хотелска стая с помощта на смартфона, предаде Уол Стрийт Джърнъл.

Нещо повече, планът предвижда използване на iPhone за отключване на вратите на стаите. Към края на 2016 ще отпадне нуждата гостите на Hilton да чакат на рецепцията за получаване на ключ за стаята си – влизането ще става чрез iPhone.

По думите на Кристофър Насета, изпълнителен директор на Hilton, компанията „ще даде в ръцете на клиентите безпрецедентен избор и контрол”.

Hilton не е първият хотел, който предприема подобна стъпка. Starwood също тества мобилни телефони като ключове за стаите в два от своите Aloft хотели. Marriott пък твърди, че 25% от нейните хотели предлагат мобилна проверка при влизане и излизане.

Според публикацията в Уол Стрийт Джърнъл, над 40% от посетителите на сайта на Marriott влизат от мобилни телефони. Това е впечатляващо, като се има предвид, че допреди четири години този показател беше само 1%.

Задава се обещаващ пазар на iPhone-базирани системи за управление на врати. Наскоро Apple обяви HomeKit – интегриран начин за достъп до домашните системи за сигурност, камери, осветление и други инсталации.

Коментар