KPMG за Windows 8: „твърде много, твърде бързо”

Много потребители на Windows 8 все още не се възползват по най-добрия начин от тъч интерфейса на системата

Много потребители на Windows 8 все още не се възползват по най-добрия начин от тъч интерфейса на системата

Когато преди година и половина Microsoft представи Windows 8, много компании се оплакаха, че модерната операционна система носи твърде много промени и това обърква неопитните потребители, които са свикнали да работят с класическия десктоп на Windows 7.

Тези дни ИТ директорът на голямата консултантска компания KPMG заяви в интервю за Computing, че преминаването към Windows 8 ще се забави, тъй като новата система предлага „твърде много”.

По думите на Едел Макграт, докато KPMG е извършвала ъпгрейд от Vista към Windows 7 през последните две години, в същото време са били внедрени и някои по-нови софтуерни решения на Microsoft като Office 2013, Internet Explorer 11 и OneNote. Предстои възприемане и на облачната услуга Office 365.

Що се отнася до Windows 8 обаче, KPMG ще забави преминаването към модерната ОС в рамките на цялата организация, тъй като съществуват опасения, че промените, които тя носи, може да повлияят на производителността на част от служителите.

„Ние трябва да сме сигурни, че разстройването на бизнеса ни ще бъде възможно най-малко”, споделя Макграт. Счита се, че възприемането на Windows 8 като операционна система едновременно от всички в компанията е „твърде много” и „твърде бързо”.

Модерната платформа изглежда доста различна, но потребителите могат да свикнат с нея. „Така, че решихме да я пуснем в хранилището за приложения и тя скоро ще бъде готова за потребителите, които искат да я вземат”, пояснява Макграт и приканва служителите на компанията да мигрират към Windows 8 в следващите 12 месеца.

KPMG не е единствената компания, която критикува Microsoft за многото промени, направени в Windows 8. Дори най-близките партньори на Редмънт не са очаровани от фокуса на системата върху сензорния интерфейс.

Потребителите наистина не знаят как да се възползват от сензорната функционалност, смята президентът на Acer Джим Уонг. „Това е разочароващо, но ние трябва да работим в тясно сътрудничество с Microsoft, за да получим обратна връзка от клиентите какво работи и какво не”.

Acer има още един повод да бъде недоволна, тъй като Microsoft разработва собствени таблети под управление на новата операционна система. „Те правят нещо, което може да убие цялата екосистема”, заяви изпълнителният директор на компанията още през октомври 2012 г.

„Може би си мислят, че трябва да направят нещо агресивно, за да конкурират Apple, вместо да разчитат на марки като Acer”, коментира тогава Джим Уонг.

Коментари по темата: „KPMG за Windows 8: „твърде много, твърде бързо””

добавете коментар...

  1. wiivn

    Какво има да разбираш? Сигурно целият им софтуер е направен да работи под windows, както е в мнозинството от компаниите. Кой ще се занимава да им прави така, че софутера да им работи на линукс? Отделно кой ще се занимава да обучава персонала на linux? Колко време и ресурси ще им отнеме това? Много повече, от колкото да минат към windows 8, който може да е помия само в очите на такива линукс идиоти като теб…

  2. Mozo

    И вместо да минат на Линукс, се чудят как да се оправят с всяка следваща помия на майкрософтци. Ето това не го разбирам…

Коментар