Обучение за управление на разработката на софтуер стартира у нас

Първият у нас курс, специализиран в обучението по управление на софтуерни проекти ще се проведе на 13 март в хотел Сити София, съобщават организаторите от фирма RammSoft. Лекторът Михаил Михайлов (Майк Рам), който ще проведе обучението има дългогодишен опит в управлението на проекти за разработка на софтуер, натрупан в компании, като Рила Сълюшънс, Мусала Софт, ФинАналитика и Сименс Бизнес Сървисис.
Курсът е еднодневен и се провежда на български език, като презентационните материали са на английски. Ориентиран е както към софтуерни разработчици, тепърва откриващи проблематиката на мениджмънта, така и към практикуващи проджект мениджъри, които биха открили нови аспекти в работата и нови подходи към решаването на управленските проблеми.
Лекторът ще акцентира върху особеностите на проектната работа, на управлението на проекти и на ролята на проджект мениджъра като човек, отговорен за успеха или провала на проекта. Курсът разглежда класическите методологии за управление, като се фокусира върху препоръките на Project Management Institute (PMI) в техния Guide to PMBOK и анализира тяхното приложение в една толкова динамична област, като разработката на софтуер.
Ще бъде отделено внимание на гъвкавите (Agile) методи при управлението на проекти, които възникват точно в средите на софтуерните разработчици и доскоро са гледани като екзотика, но днес успешно се доказват в много проекти и постепенно се превръщат в индустриален стандарт. Ще бъде разгледан въпросът кога тяхното прилагане е подходящо в софтуерното производство.

Курсът ще завърши с деликатната тема за успеха и провала на един проект. Участниците ще бъдат насочени как да откриват и да избягват класическите грешки на управлението, както и към тънкостите в управлението на екипи от хора – както екипа, който разработва проекта, така и всички останали замесени в един проект лица (stakeholders).

Повече информация за програмата на курса, цена, отстъпки и начин на регистрация можете да намерите на официалния сайт на RammSoft или в блога за управление на проекти PM Stories.

Коментар